"Dan katakanlah, 'Bekerjalah kamu, maka Allah akan melihat pekerjaanmu, begitu juga RasulNya dan orang-orang mukmin, dan kamu akan dikembalikan kepada (Allah) Yang Mengetahui yang ghaib dan yang nyata, lalu diberitakanNya kepada kamu apa yang telah kamu kerjakan.'"
[at-Taubah, 9:105]

Thursday, December 16, 2010

Gossip Bila Berjumpa.

Just now i went to my ex-school member event Nur Ayumie actually the event is for her besday celebration tapi dicepatkan. Our house is just in the same area we're live cume die di atas sane. I knew her went i was in form 2, that time aku baru pindah sekolah lah dulu aku sekolah sarawak then pindah balik negeri asal aku, haha. Then, kami rapat mase uh. Huhuhu, banyak gaduh ooo kelaka giler bila pikir balik. Dulu kami geng ramai, semua dok pakat ponteng kelas, ponteng tuisyen dekat sekolah pergi sungai belakang sekolah naik moto then jatuh cikgu nampak memang kene bahan r dalam kelas jenuh aku dengar tiap-tiap kali dalam kelas cikgu sejarah aku ingat lagi haha, buat bising dalam kelas, malas buat nota homework for sure sejarah banyak gila tapi tak buat pun. Semua cikgu nak aim je. Haha, biasalah uh baru 14tahun an. Sekarang dah 19tahun dah matured :p

Ok, habis bab-bab flash back *rindu sekolah* Kat event uh jumpa r balik member aku sorang nih. Kami mula rapat form 2 kot sampai lah form 5 then ade lagi 2 orang member kami tapi dorang tak de. So, kirenye kami berempat lah selalu bersama di sekolah aikk masuk balik bab sekolah aisehhmaann, bergossip bersama kami suke, har har har. Kami minat gossip. So, tadi memang banyak r cerita yang kami dua gossipkan. Dan aku rapat jugak dengan budak kelas laen. Tak kan tak nak rapat dengan budak kelas laen an, come on kawan kene ramai beb.

Tadi too lazy too drive just naik kete nedd aka itek. Aku, nedd, rush n ekin die baru balik dari u petang tadi satu kereta pergi terjah rumah yumie. Haha, masing-masing malu-malu nak masuk sebab macam ramai orang. Wajib r ade perasaan malu doh. Tapi aku sekejap je, then buat muke tak tahu malu. Haha.

There she is yumie's
There he is faisal's tapi aku panggil die Zafrul.
dalam cita spaQ sape tengok cite uh tahu lah yg mane satu sebab rambut die.
baju kami same laa.
haha, dalam makmal orang laen dok study kat depan
kami kat belakang ?
oh, jam kesayangan aku mane ntah pergi.

p/s : carilah sebanyak mungkin kawan, harhar. Esok tengok Narnia yeahhh.

Salam. :)
Thank You for Reading and Liking =)

3 comments:

Shazmiey Abdurahman said...

tiba2 rindu zaman skolah.hihi

Si Jiwa Kosong said...

nak datang tapi ader kelas lah pulak..
huhuh...

rabiatulpaid said...

@shazmiey : haa,tau xpe an.rindu oh!

@si jiwa kosong : siapakah?