"Dan katakanlah, 'Bekerjalah kamu, maka Allah akan melihat pekerjaanmu, begitu juga RasulNya dan orang-orang mukmin, dan kamu akan dikembalikan kepada (Allah) Yang Mengetahui yang ghaib dan yang nyata, lalu diberitakanNya kepada kamu apa yang telah kamu kerjakan.'"
[at-Taubah, 9:105]

Thursday, December 16, 2010

Gelak Sampai Pecah Panggung.

Yahooo, goalllll! Ok malaysia menang menentang vietnam (2-0) Cayalah safee sali wa salut sama lu. Walaupun dapat kad kuning. Kahkahkah. Ok ini entry bukan pasal bola-bola ok. Yang pasti malaysia menang!

Tadi aku pergi menonton wayang bersama members gua. Gerak lepas zuhur macam biasa aku drive. Baru jinak-jinak nak pegang stereng balik al-maklumlah time cuti je baru aku dapat pegang, wahaha tapi takpe aku dah warming up dah time hantar ambik adek aku tuisyen. Planned nak tengok cite hantu kak limah balik umah.

Mula-mula nak tengok kat MBO Terminal Two parking free weh haha, dah sampai dah kat counter ticket tengok-tengok boleh lak tak de cite tuh. Macam harammm! Then, gerak ke Terminal One parking tak free. Nasib baik dekat je. Gara-gara nak carik parking cepat aku ikut laluan express ketinggian 1.8 waaaa gua gayat kot! Jantung aku pumps laju gila-gila sampai berpeluh. Hahaha. Nasib baik ade itu cerita hantu kak limah. Ticket 3.40pm, oh lambat so makan di Mcd. Dah lame giler tak jejak Term nih. Semua pandang macam tak puas hati je.

sos berlambak-lambak, hee.
my boo's nanti next movie pulak :p

Weh wayang nih tak de iklan-iklan kot, nasib baik kiteorang masuk awal, tapi macam terganggu gak r orang-orang baru masuk. Nak-nak makcik belakang aku bersama anak die. *Sigh, geram betul! Aah, aku beli ticket memang nak dengar die cite r! Rilex r makcik orang laen bukan nak dengar cite makcik. Aku ingat sebelah aku takkan ade orang duduk, tengok-tengok mamat pulak daaa. Dengan bau rokoknye, ishhh gua terpakssa tahan. Nasib baik cerita tuh buat gua gelak sampai pecah panggung, hahaha. Serius gua gelak terbahak-bahak sampai angkat kaki. Dan aku tak pedulik orang sekeliling. That's so me :p Ade pulak name aku dalam cite uh, har har har.

Boleh tahan gak cite melayu nih an, aku bukan pandang rendah tapi tak nak tengok kat wayang je sebab nanti raye pasti kuar kat tv, hahaha. Tapi ade gak r part yang buat aku ngantok, heeee. Aku tetap sarankan korang pergilah tengok cerite nih kalau nak gelak macam aku, bahaha. Macam biasa curfew aku kena balik sebelum maghrib dan aku dah terpacak dalam rumah pukul 6.00. Then, layan cerita seribukalicinta di TV3 yang aku dah tinggal 2 episode tak tengok. Kot kat hostel memang tak miss kot sebab dah terperap dalam bilik je an.

muka dah terpacak di rumah
bergambar lepas balik :p
nak kuar tak de duit, nasib baek de duit syiling
suruh mak aku tukar kat kedai depan, haha
hasilnyee, tadaa :p
ini gambar lain, time berjalan malam di putrajaya.
ishh ishh makcik-makcik bersama anak buah-buah

p/s : ok, nak makan :p

Salam. :)
Thank You for Reading and Liking =)

5 comments:

Luffy said...

ok..yang duit syiling tu x leh belah..same kot cam aku..tak de duit hujung2 sem,pergi tukar duit syiling dekat cafe..muahaha...

! 18++ Only said...

Jom pakat gelak kat hantukaklimah.blogspot.com komen dan menang DVD hantu kak limah balik rumah sekarang!

rabiatulpaid said...

@luffy : haha,kau dan aku sama :p

fya zainal said...

wahhh byknya duit syiling

rabiatulpaid said...

@fya : yupp, menabung dalam bottle soflan.hahaha.itu baru sikit :p