"Dan katakanlah, 'Bekerjalah kamu, maka Allah akan melihat pekerjaanmu, begitu juga RasulNya dan orang-orang mukmin, dan kamu akan dikembalikan kepada (Allah) Yang Mengetahui yang ghaib dan yang nyata, lalu diberitakanNya kepada kamu apa yang telah kamu kerjakan.'"
[at-Taubah, 9:105]

Friday, December 31, 2010

For Those Who Got The Letter From NS.

Subuh tadi tetibe ayah gua yang kejutkan subuh. Then, gua macam biasa bangun pergi ambik wuduk dan solat.
Then tidur balik HAHA. Before uh pikir balik eh hari nih hari ape ek. Siap meraba-raba carik nset, tengok calender. Jumaat, nape tak keje? Sesuke hati ayah aku je nak keje ke tak, nanti dah keje aku pun nak buat macam tulah :p

HAHA, then baru terpikir ooo kan dah monang bola Najib kasik cuti lah ngok hari ni. Oii indon ko dapat cuti ke tak? HAHA. Then, sambung tidur zZzZz sesampai pukul berape entah. Bangun-bangun tengok ade aku bersemangat kemas barang-barang nak balik asrama. Yang aku nih pun bersemangat same r nak kemas, tapi den mandi r lu semua makan an. Ishh nih tak de kaitan langsung dengan tajuk gua harini.

stok makanan bawak lah bebanyak especially manggi, HAHA.

NS? National Service, sape pernah dapat. Gua gua gua pernah dapat 2 tahun dulu alaa nak masuk 2011 dah an, so aku kira 2 tahun dulu r. Aku bekas wirawati negara kumpulan 2 siri 6 (2009). Memandangkan budak-budak yang lepasan spm bakal pergi untuk berkhidmat negara siapa yang dapat lah. So gudluck ye especial cousin aku Haneesah Mohd Ghazali :) cucu wan yang ke tiga dapat arahan dari negara. Aku ke dua lah :p


Tak suka, tak nak pergi plkn, benci kene bangun awal, benci kene kawad, alaa nanti mesti hitam, alaa makanan die sedap ke tak . Tu semua statement aku dulu uh :p Kata-kata sebelum nak berangkat pergi.
Kata-kata lepas dah mengalaminya sendiri. Ishh rindu r pulak nanti, dah nak habis ke, rindu r kat korang nanti, tak dapat nak makan manggi tengah-tengah malam. Statement aku jugak.

sesuatu yang wajib akan korang buat.
PASTI!

I'm pretty sure korang akan rase sesuatu yang best! Memang lah kene bangun awal, kene kawad. HAHA aku paling suke flying fox sedap dapat tengok pantai, kem aku kat PD tapi sekarang dah tutup. Kat sane jugak lah aku belaja cara-cara nak juggles tapi tak reti-reti jugak :p dan aku baru discovered yang aku nih seorang yang gayat. Ade ke patut di suruh jalan atas tembok yang tinggi. Tapi aktiviti lasak memang best! Cariklah member ramai-ramai boleh buat nakal sikit, HAHA just kidding.

time wirajaya kene tido lua, tepi pantai lak uh memang best.
night activity lagi gempak.
akan dibekalakn dengan beras, sardin
 then pepandai r korang masak perkakas masak die bagi lah siap beg lagi.
stok manggi korang sumbat dalam beg jugak au.
korang tak kan di gigit nyampuk punya.
kalau tak nak simpan nset, pandai-pandai cover lak nye.
takut ade yang ttettt faham-faham lah.

Nanti nyanyi lagu bersemangat au, kami wira wirawati negara ok tak ingat :p Selamat berenjoy nanti.

p/s : Aisehmann dah nak start belaja balik ke?

Salam. :)
Thank You for Reading and Liking =)

5 comments:

hunnys~ said...

wuhu!
da best ever memories!
kite senior awk,,
hehe~

tp tempat len r,,

siri 1 / kump 5,,
kem terrrrrchantek kt malaysia,,
hehe~
kem sentosa chenderiang, tapah,,
=D

bangga cket,,
eh eh! ta baek riak takabbur,,

=D

rabiatulpaid. said...

ooh hai senior
XD

H N S H said...

kak atun, hahaa. thx yeah :p
btw, nak bawak ape aa pegi sana? serious blur tatau nk sumbat ape dalam beg uh. tlong tlong . haha

rabiatulpaid. said...

HAHA.

Tilmeeza said...

den cucu first yg dapat arahan negara, cehh! HAHAHA (bangga gila!)

btw, baru prasan yg time ni da start pakai tudung biru da time ni. soryy la tp, mmg buruk pun. kesssian korg. hahah. (seb baik time ktrg still pakai tudung hitam sesuka hati)

anyway, plkn mmg paling best ;a. rindu sgt!
: ex-wirawati plkn kump 1 siri 4/2007 :D