"Dan katakanlah, 'Bekerjalah kamu, maka Allah akan melihat pekerjaanmu, begitu juga RasulNya dan orang-orang mukmin, dan kamu akan dikembalikan kepada (Allah) Yang Mengetahui yang ghaib dan yang nyata, lalu diberitakanNya kepada kamu apa yang telah kamu kerjakan.'"
[at-Taubah, 9:105]

Saturday, February 05, 2011

3 Hari 2 Malam : Part 4.


Setelah mengambil mase beberapa minit menuju ke pantai dengan berjalan-jalan santai.
Akhirnya tiba masa untuk menikmati keindahan Pencipta.
Ape lagi snap, snap, snap.



love them muchies.
love tak jadi pulak.
ni baru jadi, hehe.


Sedang kami sibuk menikmati keindahan panorama sambil bergambar.
Tetibe dari jauh nampak 2 ekor kuda sedang menuju ke arah kami.
RM 10 untuk menunggang. Ok takpe lah, tak berani. HAHA.



biasalah binatang, kencing berak sesuka hati je.
HAHA.

Melihat keindahan sampai pukul 7.00. Memang tenang dan damai.
Panas-panas best.




bersama amoi chantek,kihkihkih


Setelah perut masing-masing mengeluarkan bunyi yang agak merdu.
Beredar pulang ke bilik, mahu makan maggi bersama telur rebus.
Di sebabkan heater tak ade, terpaksa pergi ke entrance mintak air panas.
Aah panas lah sangat air yang dorang bagi.
Memandangkan sudah kebulur time uh, balik bilik terus melantak 2 biji telur.
Nasib badan lah.


Mandi, solat, siap-siap nak pergi berkaroeka pulak.
Tapi hanye aku dan reen je pergi berkarok, yang lain rehat di bilik sahaja.
Fuhh, sampai sakit tekak nyanyi.
RM 50 untuk sejam, agak mahal ye! Tapi balun sahaje.

Lebih kurang pukul 10, perut masing-masing tak tahan.
TAK TAHAN LAGI, TAK TAHAN LAGI, MENGISI PERUTKU MENGISI PERUTKU!
Then, menapak untuk pergi ke kedai makan.
Gelap gelap, berbekalkan lampu enset.
Ingat makan memang nak bajet, malam esok baru makan besar.
Disebabkan perkhidmatan heater tak ade, memang bajet untuk makan lari gile.

muka yang agak kelaparan.
seperti singa mahu menerkam rusa betina.

Biasalah, untuk pertama kalinya tido di tempat baru. Of kos lah tak dapat nak lena kan.
Kami gilir-gilir tido atas katil. 3 atas 3 bawah.
Dan aku pada malam pertama memilih untuk tido bawah, sebab kalau tido bawah dapat bantal.
HAHA.
Then, amek kau keras je landing kat bawah. Nasib badanlah. Memang tak lena!

p/s : nurses travel's, to be continue.

Salam. :)
Thank You for Reading and Liking =)

4 comments:

Rozlin Rafiha said...

hey rusa,,hah ni singa dtg..amboi bercuti sakan..hahah.best largh!!!..nak ikot

rabiatulpaid. said...

HAHA.
sakan bercuti sampai muke aku burn stage 4 dah.

Rozlin Rafiha said...

bapak sedap stage 4..cm pressure sore plk dia..hahah..

rabiatulpaid. said...

lebih kureng r weh.