"Dan katakanlah, 'Bekerjalah kamu, maka Allah akan melihat pekerjaanmu, begitu juga RasulNya dan orang-orang mukmin, dan kamu akan dikembalikan kepada (Allah) Yang Mengetahui yang ghaib dan yang nyata, lalu diberitakanNya kepada kamu apa yang telah kamu kerjakan.'"
[at-Taubah, 9:105]

Tuesday, October 12, 2010

Ring Ding Dong .

Exclusively from Me via Handphone yang TAK berapa nak canggih :




 Mampu ade bibir munggil naturally. Tak payah nak pakai silkygirl punya lipstick semata-mata nak nampak munggil *LOL

 if only im a guy, for sure wa pun salam die *sigh



Tak tahu nak cakap macam mana perasan aku bila dah berjumpa dengan Maher Zain depan-depan mata yang selama nih hanya di depan lappy comel aku nih haa, finally i make its become true! It's not a fairytales story.

Begitu banyak cubaan dan dugaan nak pergi MZ punya event nih. Mula-mula memang dah planned dengan cousin nak pergi yang dekat The Curve ( 9/10) but tak jadi sebab my cousin got a work to do, ok then carik member untuk teman takkan wa nak pergi sorang-sorang an, dapat lah carik tapi ade halangan gak macam tak sempat je nak pergi sebab aku hari uh shift pagi so habis dalam pukul 2 lebih event die started at 3.00pm
so planned pergi esok punye dekat Maju Junction (10/10/10) tarikh memang best r same lak tarikh dengan angkasawan negara kahwen *rummates aku tergolek-golek menangis tengok die kahwen :p just kidding.

So, sambil menunggu my scandal habis big walk 2010 aku pun search r map nak pergi Maju Junction, dulu rasenye macam pernah pergi memang pernah pergi pun, ahak. Lupa!
Kalau korang nak pergi just naek monorail ke medan tuanku then jalan terus je dah sampai, haa dekat kan. tak payah sampai berpeluh-peluh carik sampai bau ketiak korang yang hampeh tuh. LOL, just kidding.


Haa, korang carik sampai nampak yang macam nih, kalau tak nampak salah lah tuh. Agak-agak nak dekat pukul 1 sampai sane, masuk-masuk je nampak poster MZ terpampang, adoii memang tak sabar!
Then, pergi mengisikan perut sekejap dekat KFC even time tuh agak ramai yang dah datang, ade yang dah berbaris lagi uh. Aku masih berlagak *COOL* (padahal dalam hati) bila nampak barisan dah panjang sampai ke mana ntah, serius cepat giler dah panjang. Dan aku berlagak cool lagi amek tempat duduk depan, dan menunggu dan terus menunggu.


Suddenly, tertoleh belakang ternampak my maklong hani and aisyah, ajak dorang duduk depan. Tak sangka dorang ade ticket untuk showcase 14/10 nyee, sungguh jelesssssss! i wished i can go for the Maher Zain showcase *sigh. Then, pergi beli cd's die baru dapat poster ok. I thought its free :) Walaupun ira dah beli cd's die tak pelah beli lagi sekali. At least my cd uh ade signatured Maher Zain, OMGee!
Dalam 2.30 nih, macam tak sedap hati je sebab takut tetibe orang block pandangan aku dari tempat duduk uh, then terus pergi menghadap tempat MZ yang akan duduk. The first line are my area, ahak! Memang clean and clear aku nampak MZ. Perghh, segala bodyguard nak rock je semua, lu ingat wa takot :p

There is he, ok just be cool bebeh! Ya Allah, aku macam nak menjerit je tapi dalam diam, semua badan tangan memang sejuk-sejuk nih, hypo kot :p Subhana Allah what a lovely face of you that Allah created. Masya Allah. Snapped snapped and snapped. Tak tahan dengan orang belakang tolak-tolak, aku berundur diri ke belakang dan kasi chance kat orang laen, baik kan aku :p
Only a hour his spent his time for the fans. Then, MZ nyanyi lagu Baraka Allah :)



Muke gembira seronok bila dapat tengok MZ live depan mata aku!



Tak dapat bergambar sebelah die sebelah poster pun jadilah ye :)

Malam uh, pakat nak letak poster kat tingkap tempat study biar semangat aku nak belajar then pasang cd die.  Memang daya ingatan aku kuat untuk mengingati moments pada hari ahad bertarikh 10.10.2010. May Allah Blessed Ur dakwah, Ameen.

 tempat aku menyambungkan segala neurons aku.
OMGee, Its Maher Zain signature!

p/s : sila kumpul duit banyak-banyak dari sekarang kalau nak tengok konsert Maher Zain, coming soon :p

Salam. :)
Thank You for Reading and Liking =)

3 comments:

As Asmidar said...

uit uit..t ak nk pnjm aw cd mz ko uh..hee..btw,thniah bab dh dpt fce2fce nan dye..^_^

YaNa said...

isk kaklong pon gilaaaa minat MZ ni Abi...Bestnye Abi dapat tengok live. Along tengok kat MHI pun dah tergolek golek gila bayang. Comeeyyy gila MZ.

Abie said...

@as : ngeh ngeh ngeh,boleh je pjam,dtg r bilik.

@kaklong : hehe,dah tau teh ckp. tuh baru tgk kat MHI kot dpn-dpn? haha.