"Dan katakanlah, 'Bekerjalah kamu, maka Allah akan melihat pekerjaanmu, begitu juga RasulNya dan orang-orang mukmin, dan kamu akan dikembalikan kepada (Allah) Yang Mengetahui yang ghaib dan yang nyata, lalu diberitakanNya kepada kamu apa yang telah kamu kerjakan.'"
[at-Taubah, 9:105]

Sunday, October 31, 2010

Nurses Sambut Deepa-Raya ?

Emmm, tak tahu nak start entry nih macam mane. Ok, telah mengadakan satu jamuan yang di kenali sebagai deepa-raya tapi bila dah sampai tetibe nampak hari mesra pelajar, what the ??? Ape kejadah semuanye nih, di sebabkan DAH bayar RM10 memang kena pergi r, ikutkan hati mahu sahaja tidur di kamar ku yang cantek :p
Yela dah bagi permission keluar ward pukul 10am, aku as usual kalau shift pagi memang mengantuk r pergi ward, mata kalau boleh nak kecik je. Bila dah pergi breakfast, mata kembali normal :)

Aku tak bawak langsung baju kurung aku, hahaha so pinjam lah dengan member nasib baek die bawak lebih. Malas nak berhias sangat, bukannyee ade mamat-mamat hensem pun, hahaa nih mamat macam hampeh! Got persembahan, my batch performance was totally superb! Yang senior dengan junior dok menyanyi berduet, kot suara sedap tak pe r, ini macam katak nak panggil hujan :p memang tak sedap! Kiteorang memang Anti senior junior! haha. Tak habis-habis nak nyanyi berduet, kreatif lah sangat! Then, tak habis-habis musical chair, dah kuno kot!

Pasal makanan pulak, i thought nak buat cam catering. Tapi macam haremmm, semua makanan kasi bungkus dalam itu plastik. Nasib baik makanan die sedap, sedaplah jugak. Dah kate lapar! Malas nak taip lagi, jom upload photos :)

Ini baju pinjaman free, owner sebelah tuh.
Salah ke aku pakai selipar nih, selipar raye kot.
Tak semena-mena kena tegur dengan Puan, Oh tidak!

Dialog Kejadian :
Semasa nak masuk dalam.
Puan : Rabiatul.
Aku : Tercari-cari siapa yang memanggil aku.
Puan : Rabiatul.
Aku : Owh, puan. Tersenyum.
Puan : Kenapa pakai selipar? Sambil buat muke tunjuk ke arah selipar aku.
Aku : Melihat ke bawah. Emmm, tak de kasut laen puan. Terus aku blah. haha.
Puan : ? aku tak tahu reaksi die seterusnye :p

Ok, untuk maklumat tuan puan sekalian wa langsung tak de kasut jenis ala ladies nih wedges ke, gladiator ke, high heel ke, dan aku hanyalah ada selipar pelbagai jenis. Faham, so tak payah nak suruh aku pakai itu ladies shoes. If only aku terbukak hati nak pakai, then i will :) Ok sambung photos.

Obviously terpacar kebosanan!
Jangan sampai member aku buat muka 'tunangan orang'

Rummate aku sangat lawa, sila ngorat beliau :)

Salam. :)
Thank You for Reading and Liking =)

2 comments:

fatin azizan said...

hui memandai je lu abie.. sila ngorat ABIE DESPERADO! hahahaha

Abie said...

@teh : haha,wa tak se'desperate housewife' not my type :p