"Dan katakanlah, 'Bekerjalah kamu, maka Allah akan melihat pekerjaanmu, begitu juga RasulNya dan orang-orang mukmin, dan kamu akan dikembalikan kepada (Allah) Yang Mengetahui yang ghaib dan yang nyata, lalu diberitakanNya kepada kamu apa yang telah kamu kerjakan.'"
[at-Taubah, 9:105]

Wednesday, September 29, 2010

Kemaafan Yang Tertangguh .

Pada sesiapa yang selalu suka fanatik tengok cerekarama dan yang tengok cerekarama sabtu lepas pasti tahu berkaitan pasal ape kan.
Ok, kite masih dalam bulan syawal, so ia berkaitan dengan syawal lah.

Selalunye dan dulu-dulu aku mesti tengok cerekarama dengan mak aku, kalau aku terlupe dan aku ingat mesti mak cakap 'tak tengok cerekarama ke' tak pun aku yang ajak tengok.
Dan selalunye mak tak akan tengok sampai habis biasalah terlelap jenuh nak tunggu jalan cerita sampai habis.
Dan bile dah terlelap tuh mesti lah tak tahu jalan ceritanya, bile dah terbangun mesti cakap ' laa, dah habis ke mak terlelap kejap je dah habis' haha, kejap lah sangat. 'ape jadi?' 'alaa mak cerita melayu, macam tulah'

Dan kini kalau dah jauh dari parents dah tak duduk rumah kene duduk ostel disebabkan oleh mahu menyambung studies, memang tak dapat lah nak tengok same-same dengan mak *ishh,kenape sedih sangat nih*
Tengok dengan members r, adoii cerita yang berjaya membuat aku menangis, tak tahan ooo nasib baek ade blanket.
Peringatan jangan kahwin dengan lelaki yang anak emak, susah dibuatnye nanti haha ;p
So, bile jumpe laki the first thing u shud ask is ' ko anak emak ke?'
Apekejadahnye semua itu? haha.
Sapa yang tengok pasti tahu jalan cerita selok belok cerita, tacin habis.



Actually, this update really showed that i missed my parents so badly, if only they know about my feeling toward them.
Forgive all my wrongdoing. Even i cant be like along and ira, seriously i cant but what i know is 
Allah tak akan mengubah nasib seseorang itu jika kita yang tak mahu berubah.

Salam. :(
Thank You for Reading and Liking =)

2 comments:

fatin azizan said...

aku nak cari anak yatim piatu. senang. tak payah berebut nak balik kampung dah...

Abie said...

haha.ok gak uh