"Dan katakanlah, 'Bekerjalah kamu, maka Allah akan melihat pekerjaanmu, begitu juga RasulNya dan orang-orang mukmin, dan kamu akan dikembalikan kepada (Allah) Yang Mengetahui yang ghaib dan yang nyata, lalu diberitakanNya kepada kamu apa yang telah kamu kerjakan.'"
[at-Taubah, 9:105]

Tuesday, September 07, 2010

Getting Award .



'Terima kasih tak terhingga saya ucapkan kepada family, peminat bla bla bla'
Dushhh, tak payah nak berangan ok minah :p
I guess this is the first time, i received an award from friend aka along cik teh (Miss Yana)
what a lovely lady that i knew :)

Actually, i am totally dumb about to post back regarding the award. Even i had read so many time about the steps bla bla bla. Then,on my mind 'better kalau aku cuba an'
Haa tengok aku cuba :p


Bagi sesiapa sahaja yang menerima award ini, anda diwajibkan memberikan/tag kepada 5 orang lagi.. Selepas itu, penerima award ini hendaklah meletakkan link-link tersebut di blog/artikel masing masing di dalam entri baru di blog anda.


1.Cik Teh
2.Cik Rush
3.Cik Mimi
4.Miss Yana - replaying back :)
5.Cik Blog :)



* Sebelum anda meletakkan link yang bertuah di atas, pemilik link di no.1 perlu dipadamkan terlebih dahulu, kemudian letakkan pemilik link di no.2 ke tempat teratas iaitu di no.1. Contohnya, link no.2 menjadi no.1, link no.3 menjadi no.2 dan seterusnya. Selepas itu, masukkan link anda di bahagian paling bawah sekali iaitu di no.5. Anda semua hendaklah jujur dan adil dalam menjalankannya. Jika setiap penerima award mampu memberikan award ini kepada 5 orang, dan kesemuanya mampu memberikan award ini kepada 5 orang lagi serta mereka yang ditag, meletakkan link-link dengan betul, maka jumlah backlink yang akan anda dapat ialah :

Posisi 5 : Jumlah backlink = 5
Posisi 4 : Jumlah baclink = 25
Posisi 3 : Jumlah backlink = 125
Posisi 2 : Jumlah backlink = 625
Posisi 1 : Jumlah backlink = 3,125

* Menurut info dari SEO (Search Engine Optimation) ramai blogger telah mendapat 1,923,125 backlink beserta keuntungannya. Blog anda akan mendapat trafik tambahan. Tambahan lagi, akan ada visitor mengklik ke blog anda. Selain mengeratkan persahabatan antara blogger, award ini juga boleh membantu untuk menaikkan trafik dan backlink ke blog anda.

Ok, harap korang melakukan benda yang sama :)




p/s : tomorrow is wednesday 8/9/2010 she'll be leaving for USA at 2330 T__T

Aikk, sorry tak dapat nak letak gambar aku bersama my akak ira uh, coz ni pun post gune lappy die so kusut kepala aku nak carik-carik.
Malas nak on lapy sendiri,hee :p
Nanti lah, esok for sure ade gambar aku bersama die memakai kot hitam.
Alaaa, memang standard fesyen style budak-budak yang akan fly, am i rite ?

Salam. :)
Thank You for Reading and Liking =)

7 comments:

hamzah ian said...

wah!!! ko pergi us!!!!!

Un Phat Lee said...

tul2.XD

deenz said...

serious aku tak berape nak paham instruction itu...kene scrutinized lg ni

rabiatulpaid said...

hamzag ian : hah,aku pergi us? kimsalam r,akak aku r.

rabiatulpaid said...

unphatlee: amendenye tul2?

bro deen: pasal award tu ke? org pun tak paham

anne nabila said...

congratulations for ur award :D

rabiatulpaid said...

anne nabila: hee,thank.