"Dan katakanlah, 'Bekerjalah kamu, maka Allah akan melihat pekerjaanmu, begitu juga RasulNya dan orang-orang mukmin, dan kamu akan dikembalikan kepada (Allah) Yang Mengetahui yang ghaib dan yang nyata, lalu diberitakanNya kepada kamu apa yang telah kamu kerjakan.'"
[at-Taubah, 9:105]

Wednesday, September 29, 2010

Put On Weight ?

Baru lepas memasak, menu sardine, telur dadar and nasi lah. Menu orang bujang, ahak.
Wow, agak lame jugak aku dah tak update kawai blog aku nih, macam tuan die jugak ;p ok tak de kaitan.
Biasalah kalau minggun posting kat ward memang tak de mase nak online ke, update blog, chek facebook, pergi date eh,acah je means tipu memang penat!

Actually,nak story pasal my first night duty yang ade kaitan de title r.haha
Malam yang penuh dengan rezeki yang mencurah-curah. Guess what?
Time rehat makan nasi lemak yang telah di ambil oleh akak attendant, oh sungguh baik hati.
Nasi lemak dimakan tengah-tengah malam memang berlemak-lemak r sana sini.
Dan dihidangkan dengan cake secret recipe yang dibelanja oleh syahedi, aku tak mampu nak beli ;p
2 slides,perghhh fuhyo fuhyo.

its free bebeh, sape tak nak.

also free dude.

 muke lepas melantak

Memang dalam ward aku tido lah kan, tapi tak selesa dan tak seenak atas katil
even good air ventilation air-cond.
p/s: rummates baru bangun tido ajak makan, cop berehat sebentar bersama kit kat, tak de kaitan.

Dinner done and performed my solat, jom sambung.
Bayangkan shift dari 9malam sampai 7pagi, tak ke mengantok.
Adoii eyebags eyebags.
On my way balik ke bilik, singgah beli nasi lemak lauk kerang, again nasi lemak? haha.
Dah habis breakfast, balun tido r lepas tuh. ;p
My weight? I don't care at all.

suasana sunyi
 dengan tenangnye reen tido.

Salam. :)
Thank You for Reading and Liking =)

3 comments:

fatin azizan said...

rummate bru bgn tido ajak makan? sapa tu? tak senonoh betul.

Abie said...

aikk,sudah gaharu cendana pula
sudah tahu bertanye pulak lu
:p

Abie said...

aikk,sudah gaharu cendana pula
sudah tahu bertanye pulak lu
:p