"Dan katakanlah, 'Bekerjalah kamu, maka Allah akan melihat pekerjaanmu, begitu juga RasulNya dan orang-orang mukmin, dan kamu akan dikembalikan kepada (Allah) Yang Mengetahui yang ghaib dan yang nyata, lalu diberitakanNya kepada kamu apa yang telah kamu kerjakan.'"
[at-Taubah, 9:105]

Friday, September 10, 2010

Malam Raya .

Line broadband yang agak sepoi-sepoi bahasa gamaknya. Tak kire.
Right now i'm at kampung melaka belah mak, as usual. Then, will be at kampung bongek belah ayah in 2nd hari raye.
Selepas melantak sup-sup tulang esok baru balun segala ketupat rendang kuih raya kerepek (habislah berat badan aku yang ideal akan jadi tidak ideal :p) tak penting itu ideal-ideal bagi wa.
Stok mercun pak usop memang takkan habis dibakar, im telling you 2 bungkus plastik hitam uh, alaa yang orang selalu guna nak buang sampah yang BESAR uh, haa tu stok-stok kami orang :p macam-macam ada. 

Let's the photo describing the fun.
p/s : malam raya and beraya without my sistar, i mean both.








Ok, itu mercun untuk budak-budak under age.
Ini untuk 'budak-budak over age' pulak.
Pakcik-pakcik aku nih mase dorang muda-muda dulu mane ade mercun-mercun nih sume sebab uh dah berumur perangai macam muda dah ada cucu dah pakcik-pakcik oii. Kidding, bab yang cucu its true.
Tahun nih, aku hanya menjadi penonton setia dorang menjalankan operasi sebab aku dah terpengaruh oleh segala berita-berita, suratkhabar yang berkaitan dengan mercun :p 
Faham-faham jelah.



Selamat Hari Raya. Duet rayaaaaaaa i will catch you, wait for me haa.
p/s : after this i have to iron baju my mom, my dad, adek laki, makcik and don't forget to iron my own baju :p

Salam. :)
Thank You for Reading and Liking =)

3 comments:

hamzah ian said...

seyes cun bunga api tu..

Un Phat Lee said...

uit.sudah tukar major ape?bibik?haha. :P

Abie said...

hamzah ian : haa cun an

unphatlee : haha,kenelah ringankan tulang sikit :p