"Dan katakanlah, 'Bekerjalah kamu, maka Allah akan melihat pekerjaanmu, begitu juga RasulNya dan orang-orang mukmin, dan kamu akan dikembalikan kepada (Allah) Yang Mengetahui yang ghaib dan yang nyata, lalu diberitakanNya kepada kamu apa yang telah kamu kerjakan.'"
[at-Taubah, 9:105]

Friday, September 17, 2010

Girls Day Out .

Macam biasa bangun lambat sampai rush kol, aku 'emm,kol bape dah nih' ahak.
Hari nih barulah tercapai impian nak pergi KFC,hee.
Yela ingat nak pergi lepas konvoi raye uh tapi tak dan.
Lepas solat zohor gerak, aku drive alaa kete kecil je tak mampu nak besar-besar ;p

1st pick up rush then nedd, bawak lappy sekali sebab nak amek segala gambar konvoi raye uh.
aku macam biasa akan order snack plate + cheezy wedges wajib ade, so kepada BAKAL boyfriend aku yang nak belanja/date kfc mesti ade cheezy wedges eh, kalo tak out out,ahak.
-muke cam haramjadah nak ade boyfie,ishh minah nih- 

nak tunjuklah sikit gambar yang ditangkap


oppss, ter 'flash' pulak.
tak suke tak suke
ok, ni baru suke :)
p/s : stop jap, tak solat asar lagi nih,heh.

Done, sambung sambung. Alamakk takde gambar dengan rush pulakk dahh.
Sebab time tuh die tengah beratur beli, kiteorang kene jage lappy :)
Then, g guardian teman rush pergi beli C*teeettt, die kene wat assignment pasal tuh.

CERITA KFC DAH HABIS, INI CERITA KONVOI RAYA PULAK :)

Berlaku pada raya ke-6, wa malas nak drive so aku dengan rushh merempit pergi rumah nek.haha aku sebagai penumpanglah dah lame tak merempit nih,ahak merempit dengan baju kurung :)
Kiteorang orang 1st yang datang, ok memang aku balun 2 pinggan bihun kat rumah ned, ahak.
Mak nedd bagi duettt raye :)

Kesian ekin and ema jalan kaki rumah nedd, takpe takpe exercise sikit ;p
Then, gerak g umah ekin nek kete nedd drive. Pelbagai topik yang diborakkan :)
Mak ekin jugak bagi duett raye :)

Next, tak plan pun nak g umah mirol dah alang-alang dekat dengan umah ekin singgah je r.
Masing-masing segan nak masok, so aku pe lagi salam mak die 'selamat hari raye cik' alaa lagipun sebab aku same class dengan die, so watpe nak segan an, cehhh.

mirol tunjuk akunye simbol *grr
ekin ayam
rush , ema
nedd itek , abie kura2

Kemudian, raye umah aku lak, solat zohor sekali kat umah aku.

*dah boleh kawen dah nih
setakat tuang air gas boleh lah :p
sempat lagi tuh

Pastuh rumah rushh pulak,tetibe ramai lak yang join konvoi
pahh, nanie, famira, mirol, fikri.


yeahh, gambar dengan rush

While waiting for mizan, faisal and yumie to come.
Kiteorang singgah sekolahhh, missed my school.

aku sekolah bese-bese je, dekat dengan rumah.
tak mampu jaoh-jaoh ;p



pakcik guard, kami nak masok.


melawat surau sekolah, wow banyak perubahan.
maju maju.
ok, they have arrived
'jom gerak rumah teacher norsham our chemistry teacher, boleh dapat duet raye' :p

teacher masih maintained je.
'teacher said : abi dah kurus eh'
hahaha. yeke?

'08
raya '08
haa, banding-banding. so?
rasenye faisal yang dah laen, lagi *voc
terbaik lah teacher, duett raye sampai 2nd round.
combination murid kelas 5A 5B.

Lastly, raye rumah bella plan nak pergi kfc tapi tak dan. Then, pulang. Aku dengan rush macam biasa, merempit dalam kehujanan.
Syok sangat :)

p/s : kenapa asyik pakai tudung berbunga-bunga nih,adakah aku minah kuntum haha,tudung my sister lah, die tak bawak pergi usa so aku melaram lah :)

Salam. :)
Thank You for Reading and Liking =)

4 comments:

cikk yaya said...

HAHA
abie minah kuntum yee :)
realy fun sayangg

Abie said...

haha.
itu hanya persoalan aku r rushh..
adakah?
had fun muchie!

nur ayumie ! said...

mane aku ??
wooo.g kfc jugakk yerp :(((

Abie said...

hah hah.
lu kate lu ade tetamu lepas solat jumaat.
kiteorg gerak,lepas zohor.
nsb bek mak aku balik kol 1,so ade lah kete.
heee.