"Dan katakanlah, 'Bekerjalah kamu, maka Allah akan melihat pekerjaanmu, begitu juga RasulNya dan orang-orang mukmin, dan kamu akan dikembalikan kepada (Allah) Yang Mengetahui yang ghaib dan yang nyata, lalu diberitakanNya kepada kamu apa yang telah kamu kerjakan.'"
[at-Taubah, 9:105]

Tuesday, June 21, 2011

PNG vs PNGK.

Assalamualaikum semua semua

I'm having my semester break nicely by watching the korean drama, omo handsome arghhh smartnyaaa aduhhhh nak pakwehusband macam Kim Jae Wook. HAHA,apparently my legs is not in normal condition yet still lagi sakit akibat mendaki gunung hari tuh =,=

Well,kalau cuti memang akan bangun lambat lah kan sebab melayan drama korea sampai 3 4 pagi then rummate aku called weh bangun result dah keluar dah kat portal HAHA,thanks rummate. So the result for the semester 4 are already come out yesterday. It's beyond my expectation,seriously. Praise Be To Allah, it's worth for me because I am struggling to the fullest. Memandangkan aku gementar OSCE, bila shift petang aku bersekang mata untuk bangun awal nak pergi praktik seawal 8pagi sebab masa tuh tak ramai orang lagi dan sangat tenang untuk praktik.

From the first semester I'm waiting  to be listed as one of the Dean List and yet semester 4 my dream has come true, Alhamdulillah. It's not easy as abc to be listed as a Dean List because you must get your pointer 3.7 and above. The standard for University Malaya Medical Centre. Waaa,rummate den pun dekan 4 flat lagi.

p/s : click for enlargement.

Dulu aku confused antara PNGK dengan PNG, sekarang aku dah faham. PNG adalah untuk pointer pada semester tersebut dan PNGK adalah keseluruhan untuk setiap semester. So, aku nak kumpul PNGK aku sampai mencecah 3.7 dengan mengimprovedkan aku punya PNG untuk lagi 2 semestar nih. Come on, aja-aja. Omo, next semester I'm totally SUPERDUPERSENIOR.

dewan kuliah kami

I'm so proud to be one of the KD26 batch. Walaupun kami keras kepala,suka buat bising,nakal,suka tidur dalam kuliah,suka memberontak apa yang puan cakap,selalu buat hal dan macam-macam lagi tapi yang penting kami bukan kaki bodek opppppsssss terlebih sudah. Chill chill. Nahhh,hambek kaw 42 orang senarai dekan.

OSCE the scariest exam for me coz ada 5 stations but it depends on the tutors nak buat berapa station
 dan setiap station ada procedure yang ko kena buat dalam masa 5 minit sahaja,aigoooo mengigil
see we love to play inside the dewan kuliah

Nak tahu rahsia kejayaan? 

yang inilah dia makanan yang aku makan hampir tiap-tiap malam masa revision week,sampai duet pun kering =,=
yoshhh, planning for my future c:

p/s : jom sambung layan korea :p

Till Then.
Thank You for Reading and Liking =)

7 comments:

Ekin Zakaria said...

gudluck! :D

Ekin Zakaria said...

gudluck abie! :D

Fatin said...

nak tambah:
28 tahun- get married. haha

rabiatulpaid said...

haha,pakwa pun tarak :p

farzana said...

abie, pitcure dk kita tu aku yg edit tauuu? B)

rabiatulpaid said...

HAHA,credit to ana XD

me2day said...

Hey nice post^^. Feel free to learn Korean at my blog. Check out my latest post : Situation Dialogue 1