"Dan katakanlah, 'Bekerjalah kamu, maka Allah akan melihat pekerjaanmu, begitu juga RasulNya dan orang-orang mukmin, dan kamu akan dikembalikan kepada (Allah) Yang Mengetahui yang ghaib dan yang nyata, lalu diberitakanNya kepada kamu apa yang telah kamu kerjakan.'"
[at-Taubah, 9:105]

Sunday, November 07, 2010

When White Blood Cell Increased .

Semasa aku menulis entry nih, aku rasa tisu dah segulung habis aku guna untuk mengesat hingus yang meleleh-leleh *ishh, tak senonoh sangat nih :p Aku tak tahu mengapa tiba-tiba immune system dalam badan aku telah diserang oleh bacteria sampai tahap gabannye yang tak mampu untuk di lawan. *kesat-kesat :p

Maybe di sebabkan oleh ' 2 hari aku dapat assignments kena jaga bahagian acute' kalau dah acute mestilah pakai ventilator, pehhh tersangat-sangat lah penat! Semua benda kena buat hourly! Di tambah dengan dreesing, give feeding via tube, monitor glucose level, positioning, give injection, pehh macam-macam ada! 1 hari shift pagi dan 1 hari lagi shift malam.

Right now, i'm totally not feeling well T__T started with sore throat, coughing, sneezing and now could be fever ? Kalau check darah nih memang white blood cell paras tinggi.
Ini semua dugaan ujian yang di beri. Opps, kalau nak suruh aku makan ubat jangan haraplahh. Memang aku tak makan ubat segala jenis bentuk biji, haha. Amboi, kalau suruh patient makan bukan main lagi aku, time sendiri nak makan jangan harap! Hanya jenis syrup mampu di telan oleh aku, kah kah kah.

Ahh, hidung tersumbat! Menyukarkan pernafasan aku, lupa nak beli breath right :p haha. Hari ni day off sebab semalam shift malam. Esok shift petang dapat lagi assignment acute, *grrrrr. Face mask memang tak lekang dari muka aku :p

p/s : Ingat nak gunakan day off ni dengan merehatkan diri, emm pergi berjalan pulak tadi :p will be post about the entry later because i wanna go to sleep. Dah tak larat ='=

Ape motif letak gambar nih?
Tak de kaitan.

Salam. :) Thank You for Reading and Liking =)

3 comments:

armouris said...

info tentang hidung tersumbat di SIHAT SELALU - Hidung Tersumbat

Abie said...

@armouris : thanks.

Abie said...

@armouris : thanks.