"Dan katakanlah, 'Bekerjalah kamu, maka Allah akan melihat pekerjaanmu, begitu juga RasulNya dan orang-orang mukmin, dan kamu akan dikembalikan kepada (Allah) Yang Mengetahui yang ghaib dan yang nyata, lalu diberitakanNya kepada kamu apa yang telah kamu kerjakan.'"
[at-Taubah, 9:105]

Friday, May 20, 2011

For Only Suzuki Swift.

Assalamualaikum
Aku kembali untuk menulis.HAHA Siapa yang dah tengok Nur Kasih The Movie memang sangat kejam, asal korang tak ajak aku nih melampau sangat. Anonymous : amende lah minah nih
Bukan nak cakap pasal cita Nur Kasih nih, but just wanted to said that I'm totally LIKE this movies. But currently I dont have time to watch this movie, but I'll watch this movie for sure.

Who doesn't want to have their dream car kan kan kan. Mazda, Lancer, Bmw, Honda. As for me, I've been dreamed all the time being that one day I'll have my own dream car. Oh I like I like I like. But surely I'll use my own money to buy its but I don't think so I'll use my own money, hehe I means someone must topup a bit the money (ayah aku lah tuh :p)

So, to make it come true. Kena lah buat simpanan wang sendiri kan. The first bank that I ever had are Tabung Haji,oh each of my family has one. Bank yang memang dah ada sejak aku kecil lagi sekarang dah besar masih tak tukar nama lagi still under my dad name. Coz my father said that 'nanti kau asyik kua duit je' 'nanti dah kerja ayah dah tak potong gaji untuk masukkan setiap bulan dah kaw potong gaji kau nanti then i replied 'mana ada yah, alaa mana boleh kalau along and ira tak kerja lagi HAHA.'



The second bank was Agrobank. Kalau aku tak masuk plkn memang harapan lah aku nak buat dan memang sekarang tak guna pun biar kosong je. The third bank CIMB, the bank that provided me 600 per month. Bank seorang pelajar, yup I'm a student >.< Living as a student in a such high standard city kolumpor make me realized how important of money is. Faham sahaja lah harga makanannya macam mana. So, seeing my same batch friends (kak za,oh she's nice person) have own bank simpanan and she's advising me to open the bank simpanan for the future, then I'm agreed.


She accompanied me. So, here we go the fourth bank of mine Skim Amanah Saham Bumiputera. Praise Be To Allah because I've reached 4-digit in my account, I know that the amount not so a lot for you as for me it is! But the amount will be deducted since I've bought the ipod touch from my sis kalau dekat US much more cheaper compared to Malaysia, but I'll seduce her to paid 10% kihkihkih. Bolehkan ira ? :)

Halamakk macam mana Suzuki Swift aku nih tak pun Honda Jazz, it's ok I'll make sure to increase a bit the amount of saving per month (selalunya 100 up sikit 150 ke 200)
The most important when having the CAR is :

SAVE the TIME.
SAVE the TIME.
SAVE the TIME.

But the worst is :

MINYAK
TOL
TRAFIK

Lagipun MEMANG sekarang harga minyak naik kot! Hmmm, speechless about that issue. So, you guy dah ada belum bank simpanan sendiri ? Bagi yang dah ada keep it up dude, for those who doesn't have ONE haa poielah buat it is not for me but YOURS. 

me currently is looking for her, been lost contact for about 2years.
The lasted new from her she wanted to do in the airlines.
Cehh, macam iklan cari orang pulak :p
 Our last date 26.6.2009

Till Then.
Thank You for Reading and Liking =)

6 comments:

norshahirahmp said...

kau dah kaya xperlu la 10% lagi kau la bg 10% extra dkt ira

rabiatulpaid said...

alaaa perlu lah perlu lah XD

Nur Zaheera said...

hoho. auwwW. banyak nye bank. HEHE

Izz said...

banyaknya bank. hehe

rabiatulpaid said...

HAHA

Ashraf Jalil said...

jemput join contest =D
http://mynameismyname-ashraf.blogspot.com/2011/05/sunshine-smile-contest-starts-now.html