"Dan katakanlah, 'Bekerjalah kamu, maka Allah akan melihat pekerjaanmu, begitu juga RasulNya dan orang-orang mukmin, dan kamu akan dikembalikan kepada (Allah) Yang Mengetahui yang ghaib dan yang nyata, lalu diberitakanNya kepada kamu apa yang telah kamu kerjakan.'"
[at-Taubah, 9:105]

Wednesday, August 25, 2010

Semangat Patriotisme Ke Semangat Raya ?

Sudah 14 ramadhan kite sebagai umat islam menjalani ibadah puasa an, dan aku sudah hampir seminggu lebih berposting dengan biasannya, melakukan kerja-kerja sebagai staff nurse ;p

Berbuke dengan staff-staff nurse pun syok jugak ek sebenarnye, ingat an tak best rupenye best.
macam mane pulak rasenye kalau berbuke dengan doctor pulak an, oppss berangan tinggi doh minah nih ;p
dah dah stop tak yah nak berangan ! muke macam haram ade hati pulak ye.


Kemeriahan hari raye agak terasa jugaklah di ward sebab ward sudah di warnai dengan hiasan lampu kelip-kelip, kad-kad raye, ketupat gantung.
Bersemangat gak lah aku bekerje, hari-hari datang dengan senyuman hahaha, macam manelah pakcik-pakcik apek-apek tak cair dengan aku ;p

Macam mane nih semangat raye lagi hebat dari semangat patriotisme? alaa, dekat ward pun ade gak gantung bendera, sibuk dalam berita keluar kurang semangat kemerdekaan.
Time-time mase senggang di ward *cehh gune word bombastik pulak* aku biasalah relax-relax, sempat gak uh amek gambar.




Kalau dah berposting nih, tambah-tambah geng sekepale tak same group tak same ward, payah lah nak set date time untuk bershopin raye, ishh yang tu keje pagi yang ni petang, hmm macam hampeh.
Puan-puan sekalian bagilah kami semua budak nurse cuti 2 hari ke untuk pergi bershopin raye dengan geng masing-masing, boleh tak? GERENTI TAK BOLEH, JANGAN DOK BERANGAN BOLEH, ishhh kaw nih asyik berangan lebih je ;p
Nantikan post tentang shopin raye *kalau ade ye.

Regards : Rabiatul 'Adawiyah Mohamed Paid .
Thank You for Reading and Liking =)

4 comments:

deenz said...

wah bukan main berangan lagi ko ye atun..tu pegi buke pose ngn bapak ko tu..doktor ape...hahaha

rabiatulpaid said...

hehehe.
ape salahnye berangan an bro.
ishh,itu doktor bapak orglah.
nih dengan doktor laen,
status 'single' 'muda'
hahahaha.

Un Phat Lee said...

peerh.rase nak raye je beb lepak kat sini.huhu.

rabiatulpaid said...

haha,nti wa nyanyi an lu lagu raye dendang perantau ok XD