"Dan katakanlah, 'Bekerjalah kamu, maka Allah akan melihat pekerjaanmu, begitu juga RasulNya dan orang-orang mukmin, dan kamu akan dikembalikan kepada (Allah) Yang Mengetahui yang ghaib dan yang nyata, lalu diberitakanNya kepada kamu apa yang telah kamu kerjakan.'"
[at-Taubah, 9:105]

Thursday, August 19, 2010

Ramadhan Bulan Mencari Pahala .

Alhamdulillah , Thank You Allah , Sukran for gave me Your oxygen for me to breath every single beat per minute , healthy body to help people who's need the holistic care from me well i as a nurse (one day ameen) .
Pejam celik dah 8 ramadhan kan , sungguh cepat dan pantas masa berlalu tanpa menunggu sesiapapun .

Today is the 3rd day i'm posting in ward full with infectious disease such as retroviral disease known as HIV , pulmonary tuberculosis (TB) , and so on . Morning shift , got 4 patients to give holistic care and mind u memang akan jage yang bukan assignments punye jugaklah means lebih dari itu .

Memang memenatkan , letih satu badan , lenguh kaki sendi , sakit belakang macam-macam ada . tipu lah kalau tak pernah merasa semua itu :p me and only the staff nurse work together to give the best holistic care to our patients . pehh , banyak kene buat itu ini , nak-nak kalau patients bed ridden , wow memang betul-betul kaw lah :p


Ok , tak pernah terbayang dan tak pernah teringin pun nak amek course nih , kate-kate aku dulu ape barang nurse , buat itu buat ini jadi kuli batak doc. , feminin sangat tolong r ! macam-macam cita-cita aku dulu , tak pernah nak tetap ;p
tapi sekarang aku mula tanam benih suka , baru tanam dulu belum tumbuh lagi , tak tahu lah boleh tumbuh ke tak :p
nurse BUKAN kuli batak doc. ok ! ingat korg terer sangat ke ??

Tapi tapi tapi rase seronok giler dapat bagi penjagaan yang sebaik mungkin dan yang termampu untuk patients aku .
Allah menjanjikan pahala di setiap perbuatan baik kite kan ? dan aku percaya itu semua , maka dalam tugasan seperti aku mesti ada rasa ikhlas , jujur , bertanggungjawab dan ape-ape lagi yang +ve , aku nak tipu macam mane sekali pun dekat sesiapa tapi For Allah Knows Everthings !

*Ya Allah sesungguhnya aku hanya hamba yang sering melakukan kesalahan . Permudahkanlah .


Regards : Rabiatul 'Adawiyah Mohamed Paid . Thank You for Reading and Liking =)

1 comment:

Peminat Katie Holmes said...

ya betul. Kadang2 bagus fikir pasal mati.